Härkää sarvista:


Korkea paikka ei ollut ensimmäinen levottomuutta aiheuttava asia ensimmäisessä tapaamisessamme. Saamamme pitkä tarvikelista oli.

Me maksamme oman matkamme vakuutuksineen, tarvikkeineen,  matkoineen ihan itse. Kaikki teiltä keräämämme raha menee suoraan keräystilille kartuttamaan kehitysyhteistyötä tekevien kumppaneidemme  omarahoitusosuutta jonka perusteella Ulkoministeriö aikanaan myöntää loppurahoituksen monivuotisiin kehitysyhteistyökohteisiin.

Tämä minun oma listani näyttää siis tältä. Jo ensimmäisellä listan rivillä me kaikki takarivillä istuneet nielaisimme: Ei vaelluskengät eivät tässä nyt tarkoita sellaisia kenkiä joita ihan tavallisessa kaupassa vaellukseen myydään. Nämä vaelluskengät ovat kovapohjaiset, sellaiset joihin saa kiinnitettyä jääraudat.

- Vaelluskengät
- Lenkkikengät / vaellussandaalit
- Vaellussukat * 3
- Lämpimät sukat kiipeilyosuudelle
- Kosteutta siirtävä urheilupaita * 2
- Kevyet vaellushousut
- Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava )
- Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava )
- Fleecetakki tai vastaava
- Lämmin kerrasto (merino)
- Untuva- tai toppatakki
- Sormikkaat
- Rukkaset
- Pipo
- Päähine suojaamaan auringolta / huivi
- Aurinkolasit
- Noin 30 L päiväreppu
- Otsalamppu
- 2 * 1L vesipulloja (eristetty juomasäiliö)
- Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)
- Huulirasvaa, suojakerroin 30-40
- Retkipyyhe
- 3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -10 °C)
- Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla)
- Korvatulpat
- Säärystimet
- Vaellussauvat
Henkilökohtainen EA-pakkaus:
- Laastereita
- Rakkolaastareita
- Ibuprofeiinia
- Paracetamolia
- Sideharsoa
- Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
- Immodiumia
- Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Asia ei vaikutakaan niin mahdottomalta kun alkaa etsiä.
Nieleskelyä aiheuttaneet kovapohjaiset vaelluskengät osoittautuivat suorastaan hauskaksi sattumaksi. Kohtalo on puolellani: kiertelin täysin vastoin tapojani kaupoissa vailla sen kummempaa suunnitelmaa. Paikalliseen urheiluliikkeeseen saavuin valmiiksi lannistuneena: näin pienestä kaupungista en tule löytämään erikoisia kenkiä.

Kaupassa osoittautui, että minun ylävuoristokenkäni ovat odotelleet saapumistani jo yli vuoden ja niissä oli kaunis -50% alennustarra. Ainoat näin pieneen jalkaan - siis 39 olivat kirkkaan keltaiset ja juuri jalkaani käypäiset, kaikki muut vastaavat kengät olivat miesten kokoja ja sitäpaitsi mustia.


Onnekkuuteni osoittautui myös siten, että myyjä tiesi asiasta paljon. Omin tiedoin ostettuna olisin valinnut ensinnäkin liian suuret kengät. Jalan mittauksella ja sovittamalla hiukan pieniä kenkiä ensin, sain jalkaani oikean tuntuman. 

Ensimmäinen viisikilometrinen osoitti kaikki neuvot oikeiksi. Oikea kenkä oli epätasaisesti kiristetty ja lopulta jäi ihan hilkulle ettei kantapäähän tullut rakkoa. Kun ajatellaan että kengät olivat jalassa vain tunnin, kun todellisessa tilanteessa ne tulevat olemaan jopa kuusi tuntia, on syytä opetella miten nauhat tulee kiristää. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka tätä pitäisi seurata?

Elektronista varustelua

Kuinka unelma rahoitetaan?