Elektronista varustelua

Kapua-Kirgisia matkamme alkaa neljän päivän kuluttua. Kaikki muut varusteet on varattu pakkaamista varten. Elektroniikka, kamerat, laturit, muistit ja patterit ovat tämän päivän koostumus.

Aloitan cafe au lait:lla. Sanoin jo ryhmän ensitapaamisessa olevani äärimmäisen mukavuudenhaluinen mikä on tietyssä ristiriidassa koko matkalle kinuamisen kanssa.  Iskelmäradiossa kuuluu "tahdon olla sulle hellä" ja varmistan piinaavat korvamadot puuduttavan pitkälle vaellukselle.

Olen kiusallisen riippuvainen sähköstä ja elektroniikasta. Tunnustan että tämä on pisin eroni kymmenvuotisen fb-yhteistyöni osalla. Viikko kuluu helposti mutta kolmessa on mielenkiintoista uutuutta.
Tehän kuulette kyllä meistä matkapäiväkirjan välityksellä, mutta me saamme vain viestit jotka lähetätte sähköpostilla osoitteeseen retkikunta@kapua.fi

Akut


Korkealla ja yöllä on mahdollisesti pakkasta. Akut kuluvat nopeasti. Kovan etsimisen jälkeen löysin aurinkokennolataimen - riittävän pienen, tarpeeksi suuren usb-liittimellä. EN kotikaupungista! se täytyi hakea Kuopiosta. Lisäksi kaksi isoa powerbankia toivottavasti riittää laitteitten virraksi.

Latauslaite joutui välittömästi testaukseen ja kännykkä rannetietokone ja GoPro-kamera joutuvat selviämään nämä edeltävät päivät auringon voimalla. Rannetietokone toimii uskomattoman pienellä latataustarpeella, aamuaurinko latasi kellon vajaassa tunnissa täyteen. Vaelluksen aikana rannetietokoneessa täytyy pitää GPS-paikannus jatkuvasti päällä, joten akun kulutus on hieman isompaa.

Kellon voi pitää hihan sisäpuolella- sen akku pysyy ihon lämmössä koko ajan.


Kännykän akku kestänee myös pari päivää kun sillä ei käytetä virtaavieviä sovelluksia. Sen latausaika on ollut pitkä kun samalla on ollut käyttöä, kuitenkin jopa 80% on ollut latausaste käytöstä huolimatta.

GoPro on lievä mysteeri. En ole oikeastaan käyttänyt sitä pitkiä aikoja, joten sen akunkestosta ei ole tietoa. Toivoisin että lataustarpeeksi riittäisi kahden Powerbankin virta.Muistit


Canonin järkkärissä on iso SD muistikortti ja sen koko riittänee akun kestoa vastaavassa suhteessa. 
GoPron muistikortti on kysymysmerkki, sen riittävyys on hämärän peitossa. GoProlla otetaan enimmäkseen videota joka aina on melko iso tiedosto, kuitenkin vaellus vaatinee henkisen veronsa, joten valtavista kuvamääristä ei liene kyse. Mukana on muutama muistitikku joihin ainakin alkumatkasta saattaisi jossakin siirtää aineistoa joten retki taittuisi tyhjillä muistikorteilla. Omatekemänä selfiekeppinä saa toimia vaellussauva johon on kiinnitetty lisävaruste-kiinnike. Kaikkien laitteitten lataukseen tarvitseen oman johdon - mikä on ärsyttävää!

JA PUIKOT

vaikkei nämä 1200 vuotta vanhat välinekeksinnöt tarvitse sähköä muistia tai latausta, ne saattavat osoittautua tärkeiksi kun viihdykettä ei voi netistä tai radiosta hakea. 


Viihdy seurassamme lukemalla matkapäiväkirjaa. Lähetä terveisiä, kannustusta ja vaikka vaihtarikorvamato retkikunta@kapua.fi

Lähetä rahaa - älä minulle vaan Väestöliitolle tästä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka tätä pitäisi seurata?

Kuinka unelma rahoitetaan?