Mikä on mun motto?

Juuri avautuneeseen keräysprofiiliin piti syksyllä valita joku oma motto. Mullahan näitä löytyy joka tilanteeseen:   Älä hättäile, istu mättäälle, keitämmä kahvit, kyllä se pipo löytyy. ? No ei. Voima korvaa tekniikan puutteen ?  No ei sekään. "Ei ole konstikaan olla rohkea, jos ei pelota" (Tove Jansson) Kyllä pelottaa...."Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä"?  - pessimismi on niin passé. 
Motto - tunnuslause. Monilla mailla on tunnuslause - motto, Katalonian motosta "Som sis millions"( "Me olemme kuusi miljoonaa ihmistä") tulee mieleeni isäni neuvo kun viisitoistavuotiaana läksin kesätöihin Norjaan ja pelotti: "Muista: maailmassa asuu ihmisiä."

Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista."  No nyt alkaa kuulostaa asialliselta, vai pitäisikö lainata Anne Frankia? " Kenenkään ei tarvitse odottaa hetkeäkään, alkaakseen tehdä maailmasta parempaa - kuinka hienoa!" Mutta onko se liian imelää?  Miten olisi kokeilla jotain mutkatonta ? "Ne, jotka ovat tarpeeksi hulluja uskoakseen että voivat muuttaa maailman, vielä tekevät sen" ? Ash -liian uskomatonta ja niin hullu en taida olla.

"Meidän pitää tulla siksi, joka olemme " - liian henkilökohtaista, ja entäs jos en ole kerääjä lainkaan, menetän itsetuntoni - en halua vielä tietää. 
"Toisen kuunteleminen on erityisen tärkeää silloin kun mitään ei kuulu" (Paula Sainio) - se voisi toimia. 
Henkilökohtaisen sysäyksen sain kuitenkin oman isäni lauseesta: "Kuule Minna: jos jotain aiot tehdä, kannattaa se tehdä tämän elämän aikana - siitä seuraavasta ei ole mitään varmuutta"

Valitsen kuitenkin: " Jos haluat korkealle, aloita alhaalta, jos haluat kauas, aloita läheltä." (kiinalainen sananlasku) -  Tämän vuoden aloitan niinkin läheltä kuin itsestäni ja toivon ja uskon että siitäkin kehkeytyy jotain ihan uutta ja hienoa ja elämäni ensimmäinen henkilökohtainen rahankeräystavoitteeni vie minut toivottavasti yhtä korkealle kuin vuori : Pesnja Abaya - ja jospa vielä korkeammallekin? Ainakin teen kaikkeni. 


www.kapua.fi/osallistuja/minna-pii/





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elektronista varustelua

Kuinka unelma rahoitetaan?

Jokun roolissa