Faskia vaimikäsenytoli

Kenelläpä ei olisi jumeja. Henkisiä, fyysisiä tai siltä väliltä. Vaikka pelottavaltahan se tuntuu, niin meinasin tarttua niihin.

No okei enhän minä niihin meinannut reippaasti tarttua vaan oiva ystäväni Mariya, kun kuuli että lähtötestissä ilmeni että ainakin vasen käteni on menettänyt hiukan liikkuvuuttaan.

Fascia-Method on sitä varten.

Faskia on sidekudos. Sidekudos ympäröi lihasta ja yhdistää sen jänteisiin. Faskia on oikeastaan kaikki se, mikä on siltä väliltä.
Kun liikkuvuus heikkenee, kyse on useasti siitä, että fascia kuivuu tai on jähmeä. 

On varsin tyypillistä että ikääntyessä ihminen menettää liikkuvuttaan ja takkia on hiukan vaikeampi pukea, selän antaa lysähtää kyyryyn ja antaa periksi kivuille ja varoo niitä. On helpompi olla, kun ei satu mihinkään.

Asiaan on pidemmällekin vievä keino - venyttely. 

FasciaMethod ei kuitenkaan ole pelkkää venyttelyä. Metodi kehittää liikehallintaa ja tasapainoa.
Vaikka tunnilla kuuluukin musiikki, sen tarkoitus on enemmänkin hälventää hälyäänet ja rauhoittaa sopivaan mielentilaan kuin toimia liikkeiden rytmittäjänä. Liikkeet tehdään oman hengityksen tahtiin - riittävän kauan että lihaksen ja mielen tietoinen vastustus hellittää ja äärimmäiset liikeradat aktivoivat nestekiertoa liikkeelle.  


Tiedättekö sen pisteen tuolla selässä, sen mihin välillä pistää niin että kipu tuntuu etupuolelle saakka? No se on varsin tyypillinen kipu, siihenkin päästään käsiksi faskiaa venyttämällä ja hieromalla. Samoin alaselässä pakaran yläosassa oleva piste, joka ei useinkaan ole aktiivisen kipeä, mutta jonka heti löytää. Tällaisiin tyypillisiin kipupisteisiin suoritetaan venytystä ja hierontaa fascia-pallolla.
Fascia-harjoittelun aikana pitää muistaa juoda, vaikka ei siltä tuntuisikaan. Kehon nesteet lähtevät liikkeelle ja pinkeät jumittumat pehmenevät. 




Voisin sanoa että fascia-harjoittelu tekee hyvää myös päälle ja keskittymiskyvylle. Vaikka itselläni ajatukset useaan otteeseen pyrkivät karkailemaan ja pulppuamaan, tarkoitus on pitäytyä ajattelemaan hengitystä ja liikerataa. 

FasciaMethod - tunnille ei tarvitse mitään ennakkotaitoja tai välineitä, vesipullo ja villasukat on ihan hyvä varustepaketti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elektronista varustelua

Kuinka unelma rahoitetaan?

Jokun roolissa