Pumppaamalla ryhmässä

Kaikki trendikkäältä ja rytmikkäältä kuulostava on minulle vastenmielistä. Ja kyllä kaikella pitää olla suomenkielinen nimitys. Minähän en lähde!

Mutta tunnen Mariyan!

Väsymätön kannustajani sai minut unohtamaan kaikki vastaväitteet ja ennakkoluulot. Löysin itseni  BodyPump-tunnilta. Muut osallistujat neuvovat minua varaamaan sopivat varusteet: tangon, muutaman painolevyn,  alustan ja steppialustan, ennenkuin ohjaaja - Mariya, joka tottuneesti kertoo lyhyesti mitä kaikilla tulee vieressään olla.  

Varmasti kaikki ovat nuoria, timmejä ja pelottavan harjaantuneita? Todellisuus osoittautui lämpimän arkipäiväiseksi ja osallistujat olivat sopivan tavallisia, en tuntenut itseäni kuin ehkä hiukan kömpelöksi mutten sitäkään kauan. Jokainen selvästi keskittyi omaan suoritukseen ja ohjaajan puheeseen ja kannustukseen, keskityn siis itsekin omaan suoritukseen.

Saan päähäni sopivan tyhjyyden ja keskittymisen, ajattelen vain kulloistakin liikettä. Puolessa välissä tuntia vilkaisen kelloa ja mietin, joudunko nolosti lopettamaan kesken - etten jaksakaan, sillä totta on, että ensimmäisestä liikkeestä lähtien liikesarjan viimeiset liikkeet ovat ponnistuksia. Mutta ei jaksoin kuin jaksoinkin koko harjoittelutunnin.

Les Mills - uusiseelantilainen olympiaurheilija alkoi kehittää jokaista lihasryhmää kehittävää liikuntakokonaisuutta jo vuonna 1968 omalla kuntosalillaan. Missio oli aktivoida kaikentasoisia ihmisiä kehittämään kehoaan. Les Millsin koko perhe on kehittänyt ohjelmaa ja 1990 Les Millsin saleilla käytiin PUMPissa. Kehitystyön edelleen jatkuessa lopullinen BodyPump sai nimensä 1997.

50 min kestävän ohjelman aikana käydään läpi kaikki lihasryhmät. Musiikin tahdissa toistetaan liikkeitä ja pienet painot tehostavat toistoliikettä. Rasittavuus on muokattavissa painojen koolla.

Miksi BodyPumpista on tullut niin suosittu? Väitän: siksi, että jokainen voi aloittaa omista lähtökohdistaan ja onnistua viemään ohjelman läpi niin, että saa onnistumisen kokemuksen.

Myönnän minä sen, että pari seuraavaa päivää "löysin" lihaksia joita en muistanut olevan olemassa.

Olen vakuuttunut, että kroppa saadaan oikein sopivaan kuntoon ennen elokuun Kapua- matkaa.

Kiipeämisessä on yhtä paljon fyysisestä suorituksesta kuin pään sisäisestä koitoksesta. Seuraavaksi kerron FasciaMethod- liikunnasta, jossa mennään enemmänkin pään sisään.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elektronista varustelua

Kuinka unelma rahoitetaan?

Jokun roolissa