Kouluta tyttö!


Kehitysmaiden naisten suurin kuolinsyy on nykyisellään itsemurhat. Naisten elämä on paljolti näköalatonta, toivotonta ja ennalta muiden määrittämää.

Juuri naisten elämänmahdollisuuksien laajentaminen vie kuitenkin yhteiskuntaa eteenpäin nopeimmin. Naisiin, lapsiin ja nuoriin sijoitettu resurssi tulee aina moninkertaisena takaisin. Silti erinäisistä syistä kierretään ja kaarretaan tätä todettua faktaa.

Me suomalaiset naiset tiedämme ja osaamme ymmärtää tämän ongelman! Me emme ole kiinni vanhoissa tavoissa ja uskomuksissa. Meillä on kokemustietoa siitä, että kaikilla on paremmin kun naisilla ja lapsilla on paremmin.

Väestöliitto, Kynnys ry ja Taksvärkki ry tekevät loistavaa koulutus- ja voimaannuttamistyötä omissa projektikohteissaan.

Työ on huomioonottavaa ja siinä käytetään kaikkea sitä tietoa, mitä yhteiskunnan kehityksestä tiedetään. Väestöliitto tekee yhteistyötä WWF:n kanssa, koska köyhyys on suurimpia syitä myös ympäristöongelmiin - kun halutaan kestävää kehitystä on koko ongelmarypäs tiedostettava.

Koulutus on tehokkain keino vaikuttaa esimerkiksi väestön kasvuun. Yksi vuosi koulutusta tytölle nostaa tytön tulevan perheen tulotasoa viidenneksen. Koulutettu tyttö tulee kouluttamaan myös omat lapsensa.  Mikrolainat naisten yritystoimintaan ovat erittäin tehokas tapa nostaa naisia tasa-arvoisempaan ja tasapainoisempaan asemaan yhteisössään.


Tytön koulunkäynti voi keskeytyä esimerkiksi kuukautisten alkamiseen, varhaiseen avioliittoon, raskauteen tai seksuaaliseen häirintään tai hyväksikäyttöön. Me Suomen naiset tiedämme että kaikki nämä syyt ovat poistettavissa.


Ei ole mitenkään pois meiltä, kun autamme kanssasisariamme kaukana - päinvastoin. Minkä tahansa yhteiskunnan kehittyminen tuottaa hyvää hyvin yleisesti. Kehityksen auttaminen on myös turvallisuustyötä.

Kulunut ja kiistelty sanonta on, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Olen itsekin välillä naureskellut ongelmien ilmetessä että kukakohan järjen jättiläinen moisen sanonnan on keksinyt: että kokeilisi näitä saappaita....

Mutta todellakin, vertaapa mihin tahansa kuulemaansa tarinaan, voi olla sangen helpottunut, että on juuri suomalainen.


Koe sinäkin vaikuttamisen voima. Maksa mahdollisuuksia koulutukseen:




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elektronista varustelua

Kuinka unelma rahoitetaan?

Jokun roolissa